3 Temmuz 2013 Çarşamba

Paşhan Yılmazel Kimdir? Biyografisi

Paşhan Yılmazel, 31 Mart 1982 yılında Berlin'de doğdu. Ailesiyle birlikte 1985 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapmıştır. Aslen Batı Trakyalıdır. İlk olarak Zeytinburnu Faruk Timurtaş İlköğretim Okulu'unda okumuştur. Ardından İhsan Mermerci Lisesi'ni bitirmiş ve Haliç Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ardından Akademi İstanbul'da da Radyo ve Televizyon bölümünü bitirmiştir. İlk büyük oyunculuk tecrübesini Hayat Bilgisi'nde Ortega rolüyle kazanmıştır. Bu dizide oynamaya başlayana kadar birçok dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır.
Hayat Bilgisi'nde 4 sezon düzenli oynadıktan sonra dizinin son sezonki reyting kaybının ardında final kararı alıp 13 Haziran 2006'da bitmesiyle yeni projelrede şansını denemiştir. Şu an sokak yarışlarını esas alan bir diziyle adı geçsede henüz diziyle ilgili bir tanıtım ya da reklam yapılmadığı için bu durum varsayımlığını koruyor.

Paşhan Yılmazel ilk büyük dizi tecrübesini Hayat Bilgisi dizisinde yaşayan oyuncu bu dizide ortega adı altında geniş bir hayran kitlesi elde etmiştir. 4 sezon süren dizide başarılı bir oyunculuk sergileyen paşhan kendini herkeze kanıtlamıştır.Hayat Bilgisi 2006 yılında final olduktan sonra başrollerini Cem Davran ve Pınar Altuğ'un paylaştığı Deli Dolu adlı dizide ana karakterlerden Metin karakterini canlandırmya başlasada dizinin tutmaması ve bir süre sonra ortadan kaybolmasıyla oyuncu boşta kalmıştır. Bir sene sonra baş rolünü Doğa Rutkay ile apaylaştığı Şölen dizisinde Murat rolünü canlandırmıştır.İlk başlarda dizi başarılı olsa da zamanla tutunamamış ve aynı sene içinde bitmiştir. Tutmayan bir diğer dizi Gemilerde Talim Var dizisinde konuk olarak oynayan oyuncu arkasından Cem Davran, Alp Kırşan, Merve Sevi, Enise Kütük ile beraber başrol oynadığı Hayat Güzeldir'de Cem Davran'ın oğlunu oynamıştır. Güzel bir konu ve kurgu sahibi dizi ne yazık ki uzun sürmemiş ve aynı seneden ötesine geçmemiştir. Aynı senenin başında Doktorlar dizisinde önemli karakterlerden Dr. Ahmet'i son derece başarılı oynamıştır.Doktorlar'da başarılı ollmasına rağmen dizinin artık 3.sezonuna gelmiş ve fazlasıyla oyuncu değişimi yaşamış olmasından dolayı yaşadığı ekonomik kriz ve anlaşmazlıklarla anlamsız ve çok kesik bir finalle eleştiri yağmurunu tutularak dizi sezon ortası ekranlara veda etmiştir. Son olarak 2009 yılında Adanalı dizinde yaklışık 3 ay oynamış ve konuk olarak Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt) karakterinin yancılarından Dr. Gürcanı canlandırmıştır.

Dizi kariyerindeki dikiş tutmaz dönemlerin aksine film ve sinema kariyeri çok başarılıdır. Dört tane sinema filminde oynayan Paşhan Yılmazel bu dört projenin üçünde başrol bir tanesinde çoklu ekipçek başrollerin bir üyesini temsil etmiştir.İlk olarak Çılgın Dersane Kampta filminde Mojo rolüyle müthiş bir performans gösteren oyuncu en önemli bir ya da iki rolden birini oynamıştır. Oyuncunun mükemmel performansının yanında filmde hatrı sayılır bir gişe başarısı yakalamıştır. Daha sonra Avanak Kuzenler' de Yağmur Atacan ve Alp Kırşan ile başrol oynayan Paşhan Yılmazel buradada çok iyi bir performans göstermiştir. Film beklenen ilgiyi görmesede başarılı sayılabilecek bir kitlye hitap etmiştir. 2009 yılında Rina adlı filmde başrol oynayan oyuncu bu sefer daha farklı bir karakterle bize oyunculuğunun çok yönlülüğünü kanıtlamıştır. Aynı yılda Konak adlı korku filmdede başrol ekibinde olan Paşhan Yılmazel bu filmdede farklı bir tecrübe kazanarak yine daha önce girmediği birrole bürünmüştür. Burdaki başarısıylada takdir toplayan oyuncu henüz başka bir sinema projesinde rol almamıştır.


Filmografisi

Diziler

Küçük Besleme (1999-Murat)
Dadı (2000-Konuk Orhan)
Sultan (2001-Cengiz)
Güz Gülleri (2001-Konuk)
Çekirdek Aile (2002-Konuk)
Hayat Bilgisi (2003/2004/2005/2006-Ortega Sedat)
Deli Dolu (2006-Metin)
Şölen (2007-Murat)
Gemilerde Talim Var (2007-Konuk)
Hayat Güzeldir(2008-Mehmet Bahtiyar)
Doktorlar (2008-Dr. Ahmet Durmaz)
Altın Kızlar (2009-Konuk)
Adanalı (2009-Doktor Gürcan)
+18 (2011-Serkan)
Huzur Sokağı (2012-Selim)

Sinema

Çılgın Dersane Kampta-Komedi (2007-Mojo)
Avanak Kuzenler-Komedi (2008-Neco)
Rina-Dram (2009-Tankut)
Konak-Korku Gerilim (2009-Taylan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder