12 Temmuz 2013 Cuma

Mithat Erdemli Kimdir? Biyografisi

Mithat Erdemli, 1965 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü oyunculuk ana sanat dalında 1990 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonraeskişehir anadolu üniversitesi devlet konservatuvarında okutman olarak oyunculuk dersleri verdi.1993 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'nda çalışmaya başladı. Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosuna geçti ve hala Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Sanatçı kadrosunda görev almaktadır.
Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra Sinema, Televizyon ve Seslendirme çalışmalarına devam etmekte Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda oyunculuk dersleri vermektedir.


Filmografisi

Unutma Beni Rauf
Kod Adı Kaos 2007 Tevfik Ulukan
Kod Adı 2006 Tevfik Uludağ
Hisarbuselik 2006 Arif
Ne Seninle Nede Sensiz 2005 Taşkın
Yuvadan Bir Kuş Uçtu 2003 Psikiyatr

Tiyatro


Dolores Claıborne : Stephen King - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2012
Barış (oyun) : Aristophanes - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2011
Trafik Cezası : Paolo Levi - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2010
Bir Savaş Hikayesi : Jeanne Beckwith - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2009
İhanet : Mario Fratti - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2008
Yaşamak mı Yoksa Ölmekmi : Melchior Lengyel - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2006
Uçurtmanın Kuyruğu : Savaş Dinçel - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2005
Atları da Vururlar : Horace McCoy - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
Hamlet : Wiliam Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
Şeytanlar : John Whiting - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002
Ölüm ve kız : Ariel Dorfman - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2001
Git Gel Dolap : Harold Pinter - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2001
3.Richard : William Shakespeare - Ankara devlet tiyatrosu - 1999
Tartuffe: Moliere - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1997
Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünyası : Oktay Arayıcı - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996
Zengin Mutfagi : Vasıf Öngören - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Korku : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Topuzlu : Hidayet Sayın - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993
Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

Ödülleri

Ankara Sanat Kurumu - Atlarıda Vururlar : 2005
Sadri Alışık 1. Anadolu tiyatro en iyi erkek oyuncu ödülü (bir savaş hikayesi)2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme